Geen zin in seks

Geen zin in seks kan in aanvang vele verschillende oorzaken hebben. Indien je zonder behoefte toch voor je partner gaat vrijen, dan raak je minder seksueel opgewonden, wat je libido vermindert. Als gevolg hiervan zal je de volgende keer weer extra verlies van libido ervaren. Dit komt doordat behoefte in seks met name door eerdere seksuele ervaringen meer of minder wordt (aan- of afgeleerd). Een negatieve spiraal waar je niet meer uit komt. Wat is nu bij jou de oorzaak en hoe kun je jouw libido verhogen? Of wil je vaker vrijen zonder jezelf tot seks te forceren omdat je geen verlangen hebt? Lees dan snel verder!

De oorzaak van een laag libido

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je een laag libido kan hebben. De oorzaak waardoor je minder snel seksueel opgewonden raakt kan lichamelijk, psychisch, maar ook relationeel zijn. Echter is het heel normaal dat er perioden zijn waarin je minder behoefte in gemeenschap hebt. Er kan een probleem ontstaan wanneer twee partners in een relatie verschillende seksuele behoeftes hebben en elkaar daarin juist vaak op een negatieve wijze versterken. Om dit seksuele probleem op te lossen dien je eerst de oorzaak vast te stellen:

Specifieke lichamelijk: zoals een hormonale verstoring
Ziekte: zoals pijnlijke aandoening
Aspecifieke lichamelijk: zoals vermoeidheid
Specifieke psychisch: zoals depressie
Aspecifieke psychische: zoals stress
Relationele: ‘geen verlangen naar je partner, geen zin in seks met je partner’
Sociale: geen tijd en ruimte
Seksuologisch: zoals angst voor erectiestoornissen of orgasme problemen
Normale verschillen in verlangens

Hoe los je geen zin in seks op?

Wanneer de oorzaak is vastgesteld van een laag libido kan je werken aan de oplossing. “Maar hoe verhoog ik mijn libido dan?” hoor ik je zeggen. Iedere oorzaak vraagt om een andere oplossing, of een combinatie van oplossingen. Soms zijn deze oplossingen medisch, soms bestaan deze uit het voeren van gesprekken. Vaak is het een combinatie van beiden. Niet meer jezelf forceren maar juist leren (opnieuw) te genieten van seksuele gemeenschap is hierbij essentieel. Ik help je heel graag met ieder mogelijk seksuologisch probleem.