Moeilijk of niet kunnen klaarkomen

Moeilijk of niet kunnen klaarkomen overkomt iedereen wel eens. Echter niet kunnen klaarkomen is pas een een orgasmestoornis wanneer dit vaak voorkomt en je er last van hebt. Onvoldoende opwinding wordt in basis veroorzaakt door onvoldoende hoge opwinding. Maar wat is nu bij jou de oorzaak waardoor je geen orgasme kunt krijgen? Ik help je graag het antwoord te vinden op deze vraag.

Oorzaken van geen orgasme krijgen

Een orgasmestroornis kan bij mannen en vrouwen veroorzaakt worden door medicatie zoals antidepressiva, of minder vaak door lichamelijke aandoeningen. Niet een orgasme krijgen is dan begonnen na het starten met medicatie of bij aanvang van een aandoening. Medicatie aanpassen of de ziekte behandelen is dan noodzakelijk.

Met name vrouwen die altijd al en overal lastig klaarkomen, hebben soms last van veel schaamte of veroordelen of weten niet precies hoe hun lichaam en seksuele prikkeling werkt. Met moeite een orgasme krijgen kan bij een vrouw ontstaan doordat zij dit niet geleerd heeft. In de puberteit, bij de start van seksualiteit, kan er namelijk geen ruimte of mogelijkheid voor zijn geweest. Bij andere vrouwen hebben vroege, nare seksuele ervaringen een gewone seksuele ontwikkeling in de weg gestaan.

Onvoldoende zin en/of opwinding zijn vanzelfsprekend voor mannen en vrouwen een voorliggende reden om niet klaar te kunnen komen. Er is immers hoge opwinding nodig om klaar te kunnen komen. Zo is er allereerst voldoende en voldoende lange stimulatie nodig. Bij de ‘gemiddelde vrouw’ duurt dit 12-15 minuten! Bij de gemiddelde man is dit vijf!

Praktische afleiding maar ook afgeleid worden door negatieve gedachten en emoties kan ervoor zorgen dat je je onvoldoende op jezelf kan richten (‘solo gaan’). Dit is wel nodig om klaar te kunnen komen. “Ik moet zo wel een orgasme krijgen” is hier een voorbeeld van. Schaamte of een gevoel van onveiligheid is een ander vaak voorkomend voorbeeld.

Wat is de oplossing voor niet klaar kunnen komen?

Bij lichamelijke oorzaken is de medicatie aanpassen of de ziekte behandelen aan te raden. Als je nooit hebt leren klaarkomen, dan kan je opnieuw beginnen met je seksualiteit te ontdekken door oefeningen. Voor de bovengenoemde oorzaken welke hoge mate opwinding en ‘solo gaan’ in de weg zitten, kunnen een variatie van therapeutische en seksuologische oplossingen ingezet worden.

Mijn uitgangspunt is altijd via de route van plezier en (opnieuw) focussen op genieten. Ik help je heel graag met ieder mogelijk seksuologisch probleem.