Te vroeg klaarkomen

De oorzaken van te vroeg klaarkomen:

Normaal gesproken duurt de geslachtsgemeenschap bij de meeste mannen drie tot zes minuten. Een te vroeg klaarkomen of vroegtijdig zaadlozing of orgasme is klaarkomen binnen een tot twee minuten of nog sneller, zonder controle.

Te snel klaarkomen wordt bijna altijd veroorzaakt door spanning. Lichamelijk gezien lijken spanning en seksuele spanning op elkaar. Ze versterken elkaar en daarom kan spanning een te snel orgasme geven. De angst voor een te snelle zaadlozing creëert daarom een te snelle zaadlozing.

Met denken ‘ik mag niet klaarkomen’, zeg je tegen jezelf dat je heel erg opgewonden bent. Zo opgewonden dat je bijna klaarkomt. Dit soort gedachten versnelt het orgasme. Mannen die snel klaarkomen hebben het vermogen om snel erg opgewonden te worden. Dit is geen enkel probleem maar juist een kwaliteit, mits je weet hoe controle te houden.

Wat is de oplossing voor te vroeg klaarkomen?

De oplossing bestaat uit het anders omgaan met seksuele spanning; leren te ontspannen en genieten in seksuele opwinding. Medicatie kan soms ook een oplossing zijn. Ik help je heel graag met ieder mogelijk seksuologisch probleem. Zou je contact met me willen?